Ziua Imnului, sarbatorita si la Giurgiu

Ziua Imnului, sarbatorita si la Giurgiu

Ziua de 29 iulie, proclamată din anul 1998 Ziua Imnului Naţional al României, a fost sărbătorită, astăzi, şi la Giurgiu. Manifestările prilejuite de această sărbătoare au avut loc în Piaţa Tricolorului din municipiu, în prezenţa autorităţilor, dar şi a giurgiuvenilor.
Festivitatea a debutat cu un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi, continuat de discursuri oficiale legate de semnificaţia acestei zile, precum şi despre însemnătatea versurilor imnului “Deşteaptă-te, române!”. Manifestările au continuat, apoi, cu intonarea imnului de către Orchestra de suflători Valahia a Centrului Cultural “Ion Vinea” şi Corul pensionarilor.
Alături de participanţi, primarul Nicolae Barbu a păstrat solemnitatea momentului şi a intonat la rândul său imnul naţional al României. Ceremonia a culminat cu defilarea Gărzii de Onoare.
Versurile imnului ,,Deșteaptă-te române” sunt expresia celor mai adânci trăiri ale neamului și prin cinstirea lor, ele capătă o forță unificatoare care nu mai este limitată de timp și spațiu. Oriunde este cântat, imnul devine o expresie a românismului. Astfel, Ziua Imnului poate fi considerată o altă zi a celebrării Unirii, o altă zi a aceluiași ideal simțit de către toți românii. Imnul „Deșteaptă-te române” transmite mai departe curajul celor din trecut, împărtășit nouă prin fapte de vitejie și nenumărate jertfe. Astăzi, și noi, giurgiuveni, să cântăm acest simbol național, cu mândrie, în semn de solidaritate față de toți românii, ca expresia cea mai vie a libertății pe care am dobândit-o de fiecare dată prin grele sacrificii.

Ultima modificare: 29.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Locatarii blocului D din Istru sunt verificati de autoritati in vederea continuarii evacuarilor

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.